IT'S ALL ABOUT SHAPE & ATTITUDE

Hou 'ns op met 'het' benoemen!

Hou 'ns op met 'het' benoemen!

Hermina vroeg me tijdens de Wondervol Talkshow (25 maart jl) waarom ik een 'hekel' heb aan de termen 'grote-maten' en 'plussize'.

Kort gezegd: Een hekel is een groot woord, maar ik vind het niet nodig. Ik ben er klaar mee. Met het labelen, stigmatiseren, hokjesgedrag.

Geen drempels

Bij OOPZ shoppen meiden en vrouwen van maat 36/38 t/m 52/54. Zij komen binnen omdat onze stijl en collecties hun aanspreken. Geen 'maatdrempels'. 
In onze shop vind je geen afdeling 'klein', geen afdeling 'groot'. Bij ons ís dit normaal en geaccepteerd. En daarbij, wat is groot, of plus? Geen idee. Ik weet alleen dat meer dan de helft van de Nederlandse vrouwen maat 42+ draagt.

Realistisch

Ik bekijk het zo: De gemiddelde maat is 42/44. Om te voldoen aan een realistisch aanbod, vind ik dat onze collectie moet starten bij maat 36/38 en doorlopen tot maat 52/54, met een piek in maat 42-46. Dezelfde collectie in een brede maatrange. (Bijna) al onze merken sluiten hierop aan.

Mijn visie:

Als je vindt en wilt dat 'het' geaccepteerd wordt, dan moet je 'het' niet steeds (blijven) benoemen. Want dan blijft het toch bijzonder, speciaal, een hokje en een stigma?

Dus, daarom. Wij hebben het er liever niet over, deze termen. Wij zijn voor realiteit en diversiteit, in alle opzichten! 

 

Grtz, GJ

 

Flimpje: Check hier mijn toelichting. 

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden